» Nyheder » Løb for legepladsen
Del side:
Få nyhederne på mail
Lørdag kl. 04
Luft: 7,5°
Vand: 3,6°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

15. december 2014, kl. 08:32

Løb for legepladsen

Da 450 elever fredag den 10. oktober mødte op på Jels Skole til Skolernes Motionsdag var det med især ét mål for øje. Der skulle samles flest mulige penge ind til forbedring af legepladserne på Jels Skole.

Ideen opstod i en brainstorm på lærerværelset, hvor der blev talt om hvad man kunne gøre for at forbedre legepladserne på skolen. En lærer foreslog et sponsorløb i forbindelse med den forestående motionsdag, der som en årlig tilbagevendende aktivitet afrunder det første kvartal af skoleåret. Ideen blev hurtigt omsat og på få dage havde man fået udarbejdet sponsorkontrakter. Med en sponsorkontrakt i hånden kunne eleverne komme ud og finde personlige sponsorer, der kunne vælge mellem at donere et fast beløb for elevens deltagelse i motionsløbet eller et beløb per runde eleven kunne nå at cykle eller gå på halvanden time.

"Man må sige at eleverne gik på sponsorjagt med krum hals", fortæller skoleleder Jakob Ville og fortsætter: "Når jeg mødte eleverne på gangen fortalte de ivrigt og stolte om de mange sponsorer de havde fået skrevet på deres lister, selvfølgelig fulgt af en sidebemærkning om hvor mange hundrede runder de ville kunne nå at løbe".

Det har været et stort fælles projekt på tværs af årgange som både socialt og økonomisk har båret frugt. Hele 50.000 kr. fik eleverne ved hjælp af deres sponsorer samlet sammen på blot halvanden time. Dertil kan skolen lægge et afsat beløb på 25.000 kr., således at der i alt er 75.000 kr. til forbedring af legepladserne.

Der er også allerede nedsat et legepladsudvalg bestående af lærere og elever fra flere årgange, og faktisk har der været så stor interesse for at deltage i legepladsudvalget, at der i 4. klasse måtte et kampvalg til at afgøre hvem der kunne få pladsen i udvalget.

"Det er fantastisk med sådan en opbakning til projektet, både fra de generøse sponsorer, lærerne og eleverne", udtaler skoleleder Jakob Ville.

Nu skal vintermåneder bl.a. gå med at få planlagt hvad pengene skal bruges til. Med de mange ønsker der ligger til forbedringer og nye tiltag er der nok at gå i gang med for det nydannede legepladsudvalg, som selvfølgelig skal sikre at pengene forvaltes på bedst mulige måde og til fordel for alle elever på skolen uanset klassetrin.

Foto: Kirsten Rheder
Foto: Kirsten Rheder

Kilde: Jels Skole


Kommende aktiviteter

22/04: BANKO
23/04: Sjov Motion Vo...
26/04: Jels Genbrug

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane
26/02: Pallerammer sÃ...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]