» Nyheder » Vikingerne er klar til nye togter
Del side:
Få nyhederne på mail
Lørdag kl. 11
Luft: 7,5°
Vand: 3,6°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

1. juli 2015, kl. 10:52

Vikingerne er klar til nye togter

Mere end 200 kostumer er uddelt, kulisserne har fået det sidste touch, og det smukke vikingeskib Saga Sigrid er søsat. For 39. gang gør vikingerne på friluftsscenen i Jels klar til nye togter, denne gang med forestillingen om den store sagnhelt Palnatoke.

Årets forestilling omhandler den stakkels konge, Harald Blåtand, der har problemer med den tyske Kejser Otto, der igen og igen overskrider grænsen ved Dannevirke. Kong Harald Blåtand har ikke folk nok til at holde Kejser Otto tilbage, men i stedet for at bruge penge på en større hær, bygger han borge rundt omkring i Danmark - til både folkets og de frie herremænds store frustration. Palnatoke hjælper sin Konge økonomisk med at få Kejseren til at blive på den "rigtige" side af Dannevirke. Samtidig planlægger han sammen med sin fostersøn, Svend Tveskæg, et attentat mod Kong Harald Blåtand. Palnatoke vil afsætte Kongen og i stedet indsætte Svend Tveskæg. Først er det dog tid til et rigtigt vikingetogt på tværs af Nordsøen til Plymouth i England, som selvfølgelig udløser kampe på liv og død, men som også fostrer ægte kærlighed mellem smukke unge mennesker.

Stykket er skrevet af Preben Mørkbak og for 4. gang, er det Pierre Miehe-Renard, der som instruktør skal sørge for, at de mere end 130 frivillige på scenen får skabt et brag af en forestilling. Alle fægte- og slåskampe er instrueret professionelt af skuespiller og stuntmand, David Owe, der efter 4 års samarbejde med Jels Vikingespil kender vikingerne og vilkårene særdeles godt. Scenograf Nicolaj Trap har, efter nogle års pause, atter fundet vej til friluftsscenen i Jels, hvor han ud over at sætte stregerne til dragter og kulisser, også selv har deltaget aktivt i udformningen af rekvisitter og kulisser.

"Sommeren har endnu ikke vist sig fra sin mest overbevisende side, meeen vi håber at Odin og Thor har gode forbindelser til vejrguderne, så forhåbentlig rigtig mange gæster lægger vejen forbi Jels til en sommer-oplevelse i særklasse", udtaler formand Janus Lynggaard.

Årets forestilling opføres hver aften kl. 20.00 fra 3. juli til og med 19. juli 2015. Dog undtaget søndag den 12. juli. Søndag den 5. juli opføres forestillingen kl. 16.00.

Læs mere om Jels Vikingespil og køb dine billetter på www.jelsvikingespil.dk.



Kilde: Jels Vikingespil


Kommende aktiviteter

22/04: BANKO
23/04: Sjov Motion Vo...
26/04: Jels Genbrug

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane
26/02: Pallerammer sÃ...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]