» Nyheder » Tømrerfamilien med de mange kasketter
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 01
Luft: 3,8°
Vand: 7,2°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

7. juli 2015, kl. 21:00

Tømrerfamilien med de mange kasketter

Familien Holm Nielsen beskrives vist bedst som lokale ildsjæle af en kaliber hvor engagement, overskud og hjælpsomhed ikke kender grænser. Sammenholdet omkring de mange aktiviteter i Jels, er drivkraften bag det unikke engagement.

Ved Jels Vikingespil er man i fuld gang med årets forestilling om sagnhelten Palnatoke, og igennem de sidste mange måneder har der været hektisk aktivitet både på og omkring scenen. Men også foran scenen, på Valhaltorvet, er der knoklet mange timer for at blive klar til premieren.

Familien Holm Nielsen har på 18. år ansvaret for udskænkningen i Valhal, pølseboden og Mjødhuset. Fra børnene var knap 10 år gamle, har alle familiens somre haft udgangspunkt fra friluftsscenen i Jels. Med barnebarnet på armen kan næste generation ved vikingespillet synes sikret, men intet er givet, for i sidste ende kræver det mere end blot lyst at drive hjulene i det store setup.

John har sit eget tømrerfirma med to ansatte, og sidder desuden som næstformand i Jels Borgerforening. Margit arbejder på fuldtid som regnskabsassistent hos Sønderjysk Landboforening, sidder som finansminister i familiefirmaet, og har desuden posten som kasserer i Jels Menighedsråd. Ovenstående kunne i sig selv sætte selv den mest ihærdige arbejdshest til vægs, men familiens engagement stopper langt fra her. For hertil skal lægges alle de mange timer, som familien hvert år lægger i deres frivillige arbejde ved vikingespillet.

"Timerne vi bruger i forbindelse med vikingespillet kan og skal ikke gøres op, dertil er timelønnen ALT for dårlig", siger John med et grin og fortsætter: "Vi gør det fordi vi kan lide det, fordi vi ikke kan lade være og fordi vi elsker når det summer af liv i vores dejlige by, og vi gør det såmænd ganske frivilligt".

For Margit og John går vikingespillet i dvale fra september til april, men fra maj sætter de turbo på. Her genoptages kontakten til de gode lokale leverandører, som hvert år sikrer at forsyningerne ikke slipper op i utide. Efterfølgende skal de finde mere end 75 frivillige hjælpere, til at dække de mange vagter i baren, pølseboden og Mjødhuset. Og når man som John har hænderne godt skruet på, så er der altid masser af de såkaldte "ad hoc-opgaver" at tage fat på, hvis han skulle løbe tør for arbejde.

Selvom børnene nu er flyttet hjemmefra, så er vikingespillet stadig et familieprojekt. Således har både datteren Maria, sønnen Steffan, svigerbørnene og barnebarnet Oliver på blot et år, fortsat også deres daglige gang ved vikingespillet.

"Selvom vi har travlt under vikingespillet, så er det faktisk her vi ser mest til vores børn. For her er vi samlet, og her har vi tid til f.eks. at sidde og spise sammen, mens gæsterne nyder forestillingen", fortæller Margit.

Ikke blot samværet med familien vægter højt, men også det sociale samvær med de mange andre frivillige er et incitament til at forsætte år efter år. Og netop det sociale aspekt har grundlagt den vigtige kageordning, som familien selvfølgelig også administrerer. Her medbringer de frivillige på skift lidt hjemmebag, som serveres over en god kop kaffe og en hyggelig snak.

Holder familien ferie under stykket? "Neeej ikke rigtigt, meeen vi har da et par enkelte dage efter stykket er slut, hvor vi holder fri og lader batterierne op", fortæller John.

Forestillingen spiller helt frem til og med 19. juli, så familien har altså stadig et par hektiske arbejdsdage foran sig. Du kan læse mere om Jels Vikingespil og købe billetter på www.jelsvikingespil.dk.

Fakta:
Mere end 3500 liter fadøl strømmer hvert år ud af hanerne i Valhal. Dertil kommer ca. 1100 liter af den gode hjemmebryggede vikingebowle, der som John fortæller det "smager af saftevand, men sparker som en hest".

Hele eller dele af familien Holm Nielsen er som regel at finde i nærheden af Valhal i disse dage. Her ses fra venstre Maria, John, Oliver og Margit.
Hele eller dele af familien Holm Nielsen er som regel at finde i nærheden af Valhal i disse dage. Her ses fra venstre Maria, John, Oliver og Margit.

Kilde: Jels Vikingespil


Kommende aktiviteter

26/04: Jels Genbrug
27/04: Tennissportens...
29/04: Sjov Motion SÃ...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

24/04: Billetter til...
04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]