» Nyheder » Masser af sommerferie oplevelser på planetariet
Del side:
Få nyhederne på mail
Lørdag kl. 06
Luft: 7,5°
Vand: 3,6°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

4. juli 2016, kl. 14:04

Masser af sommerferie oplevelser på planetariet

I skolernes sommerferie har Orion Planetarium på udvalgte dage særlige aktiviteter for børn, og man må gerne tage sine forældre eller bedsteforældre med.

De kendte fysik- og kemi-show fra Aarhus Universitet kommer på besøg med både nye og gamle eksperimenter. Showene leveres af dygtige studerende for fuld udblæsning, der har kasserne fyldte med både skøre forsøg og farverige eksperimenter, hvor man oplever fysiske og kemiske fænomener på en helt uventet måde.

Ingredienserne er bl.a. supermagneter, lyd og lys, små eksplosioner, lyssværd, skumpølser, mikrobølgeovne og meget, meget andet. Her kan hele familien blive lidt klogere på fysikken og kemiens verden, men selv om det er helt dagligdags ting, som indgår, skal man ikke lave nogle af disse eksperimenter hjemme i køkkenvasken.

Drømmer man om at blive den nye Andreas Mogensen kan man være med i astronauttræningen, der tilbydes hver dag i uge 28. Her kan man prøve, hvad der skal til for at blive astronaut, og rumdragten låner man selvfølgelig på planetariet. Består man alle tests, får man selvfølgelig udleveret et flot diplom. Man kommer også til at arbejde med raketter udendørs, der virker med vandtryk. Astronauttræningen er mest for 7-12 årige, men forældre må gerne hjælpe med.

Den allerbedste måde at se stjerner og planeter på, er med sine egne øjne. Derfor holdes der også åbent på planetariet to aftener i juli måned. Der startes i planetariesalen med en introduktion til sommerhimlen, og efterhånden som mørket falder på, skal observatoriet naturligvis bruges, hvis det er klart vejr. Man får hjælp til at finde rundt på himlen og opleve nogle af objekterne med stor forstørrelse. Lige nu står bl.a. planeterne Jupiter og Saturn rigtigt godt placeret.

Fysik-showet optræder fra den 5. til 7. juli.
Der er aften åbent den 12. og 26. juli.
Der er astronauttræning fra den 11. til 15. juli.
Kemi-showet optræder fra den 18. til 20. juli.



Kilde: Orion Planetarium


Kommende aktiviteter

22/04: BANKO
23/04: Sjov Motion Vo...
26/04: Jels Genbrug

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane
26/02: Pallerammer sÃ...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]