» Nyheder » Ny dimensioneringsplan for TrekantBrand
Del side:
Få nyhederne på mail
Torsdag kl. 05
Luft: 3,3°
Vand: 7,0°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

30. september 2016, kl. 14:49

Ny dimensioneringsplan for TrekantBrand

I perioden 2017-2018 skal der gennemføres en grundig proces for at udarbejde en fælles dimensioneringsplan for Trekantområdets Brandvæsen. Planen vil fastlægge struktur og serviceniveau for det fælles beredskab i TrekantBrand. Indtil da fortsætter beredskabet på nuværende vilkår.

Det lægger beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh nu op til. På et møde i TrekantBrand i dag drøftede borgmestrene fra de involverede kommuner - Vejle, Kolding, Fredericia, Middelfart, Billund og Vejen - indstillingen, og fra alle borgmestre var der opbakning til forslaget.

Indstillingen indebærer, at det hidtidige udkast bliver taget af bordet. Forslaget, som blev fremlagt i sommers, har mødt kritik fra både medarbejdere og lokalsamfund, og Beredskabsstyrelsen har også stillet kritiske spørgsmål til udkastet.

I stedet skal der nu fastlægges en proces for, hvordan en ny dimensioneringsplan kan udarbejdes på en mere hensigtsmæssig måde. Der lægges vægt på, at der bliver tid til at gennemføre en mere grundig proces, end der har været mulighed for i det nystiftede fælles brandvæsen. I processen skal der være plads til dialog med medarbejdere, borgere og beslutningstagere.

Indtil den nye dimensioneringsplan ligger klar, fortsætter beredskabet på nuværende vilkår. Borgmestrene for de involverede kommuner har givet hinanden håndslag på, at de er parate til via tillægsbevillinger at sikre det økonomiske grundlag for at videreføre beredskabet frem til 2018 uden gennemførelse af de planlagte effektiviseringer. Effektiviseringer, der ikke omfatter den operative struktur, vil dog fortsat blive gennemført.

Sagen skal nu behandles i Beredskabskommissionen 14. oktober. Kommissionen kommer herefter med en indstilling til byrådene, som skal tage stilling til ny proces samt afledte tillægsbevillinger for 2016, 2017 og 2018.

Lars Nordahl Lemvigh. Foto: Nikolaj Dahl Jensen - Trekantbrand.dk
Lars Nordahl Lemvigh. Foto: Nikolaj Dahl Jensen - Trekantbrand.dk

Kilde: Trekantbrand.dk


Kommende aktiviteter

26/04: Jels Genbrug
27/04: Tennissportens...
29/04: Sjov Motion SÃ...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

24/04: Billetter til...
04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]