» Nyheder » Planetariets venner klar med foredrag
Del side:
Få nyhederne på mail
Torsdag kl. 11
Luft: 7,5°
Vand: 3,6°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

23. januar 2018, kl. 09:35

Planetariets venner klar med foredrag

Orion Planetariums Venner afholdte i starten af december første del af foredragene "Fra Gagarin til stjerneflyvning", der hylder 60 års rumfart. Nu er Helle og Henrik Stub klar med anden del af foredraget.

Anden del af foredragsrækken foregår lørdag den 27. januar - fra kl. 10.00 til kl. 14.00 i Foreningshuset i Jels. Foredraget fortsætter hvor det første slap og handler om at som årene gik bredte rumfarten sig til mange nationer verden over. Der er nu flere betydelige rummagter. Rumfarten er blevet kommerciel, og der handles med både satellitter og opsendelser. Og med rumsonder har man været vidt omkring i solsystemet og udforsket både planeter, måner, asteroider og kometer. Det har meget naturligt ført til spørgsmålet, om det også er muligt at flyve til stjernerne. Men rumfarten står overfor store udfordringer - ikke mindst for den bemandede rumflyvning, der må finde sin plads i den moderne rumfart. Efter at rumsonderne har lært os om de mange fremmede verdener, er det blevet klart, at det være meget vanskeligt for mennesket at kolonisere solsystemet.

I løbet af dagen vil der være indlagte pauser, hvor støtteforeningen sælger sandwich og kaffe til rimelige priser, ligesom der vil blive rig lejlighed til at drøfte de nye tanker for planetariet, og være med til at påvirke støtteforeningens aktiviteter forud for projektbeskrivelsen.

Der er fri entre til foredraget.

Vær opmærksom på, at der ikke er mange p-pladser lige ved Foreningshuset - brug i stedet p-pladsen på den anden side af Søbadet.



Kilde: Orion Planetariums Venner


Kommende aktiviteter

18/04: Sjov Motion Sp...
22/04: BANKO
23/04: Sjov Motion Vo...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane
26/02: Pallerammer sÃ...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...
21/01: Barnepige

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]