» Nyheder » Er det nødvendigt at køre med udrykning om natten?
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 22
Luft: 10,3°
Vand: 13,1°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

12. marts 2018, kl. 20:44

Er det nødvendigt at køre med udrykning om natten?

I Jels Frivillige Brandværn er man flere gange blevet stillet spørgsmålet om det virkeligt er nødvendigt at køre med udrykning kl. 2 om natten? Det er jo meget begrænset hvor meget trafik der er på det tidspunkt, og folk bliver vækket af larmen. Brandværnet håber dog på folks forståelse.

Man har oplevet at ambulancer og politibiler kommer kørende kun med de blå blink tændt, og derfor kan det nemt undre at brandværnet altid kører med udrykningshornet tændt.

”Vi er meget bevidst om at vi larmer, og dermed generer, når vi kommer med udrykning igennem byen kl. 2 om natten”, fortæller Brandkaptajn Søren Callesen. Men sikkerheden kommer først.

Derfor har brandværnet indført den interne regel at man altid bruger horn og lygter.

”Sikkerheden, både for befolkningen, men også for brandfolkene kommer i første række. Vi er måske på vej ud for at redde liv og store værdier, og intet ville være værre hvis vi på vej derud blev involveret i et uheld, fordi folk ikke ser og hører os. Det kan få frygtelige følger, både for brandfolkene og for de implicerede borgere”.

Dertil kommer at der er en lovgivning på området, den såkaldte udrykningsbekendtgørelse, der siger at det altid er chaufføren på udrykningskøretøjet der har ansvaret. Det betyder bl.a. at han altid skal kunne bringe sit køretøj til standsning, hvis der er behov for det. Ved at køre med horn og lygter vil han kunne nedsætte denne risiko betragteligt.

I forhold til ambulancerne og politibilerne, så er der, ifølge Søren Callesen, den helt store forskel at de kører mange flere udrykningsture end det frivillige brandværn gør.

”Vi kører i gennemsnit ca. 20 ture om året, så vi har meget mindre rutine med udrykningskørsel, end hvad f.eks. ambulancerne har. Og derfor har vi valgt at indføre reglen om at vi altid kører med hornet tændt. Også kl. 2 om natten”.

Siden sommerferien har det kun drejet sig om tre udkald efter midnat, så Søren Callesen håber da også på folks forståelse.

”Vi er her for at hjælpe folk, og gerne så hurtigt som muligt. At vi så en gang imellem får vækket folk, er lidt en erhvervsrisiko for os, men jeg tror og håber at folk har forståelsen for at vi ikke gør det for at genere nogen”, slutter Søren Callesen.Kilde: Jels Frivillige Brandværn


Kommende aktiviteter

27/05: Pensionist Udf...
27/05: Spis Sammen
28/05: Motion i det fri

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/04: Ingolf Andersen
15/04: Bonderøvsbal
03/04: Skraldespande

» Flere debatter
Besøg Pro-Plan Interaktivs website her
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
     Dagens ret
Wienerschnitzel m. brasede kartofler, smørsovs & ærter - 115,- kr.
Seneste lopper

24/05: Cykeltrailer
23/05: 6 stk havestole
14/05: Mindre køleskab

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

18/05: 1 sal udlejes
28/04: Video til fest...
10/04: Hus søges

» Flere opslag
Copyright © 2002-2019 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]