» Nyheder » Kom til Danmarks hyggeligste vikingemarked
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 20
Luft: 22,4°
Vand: 20,2°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

29. juni 2018, kl. 09:00

Kom til Danmarks hyggeligste vikingemarked

Den første weekend i juli - lørdag den 7. og søndag den 8. - mødes mere end 140 vikinger fra nær og fjern på markedspladsen i Jels Vikingeby.

Vikinger fra hele Danmark kommer til Jels for at deltage i det hyggeligste vikingemarked i Kongeriget. Janus Lynggaard, der er formand for vikingerne i Vikingebyen fortæller, at rigtig mange vikinger kommer til Jels år efter år, fordi stemningen på markedspladsen er fantastisk. Der er jo sådan set mest dem selv der skaber den, konstaterer formanden videre, da de jo kun har rammerne at tilbyde.

På markedspladsen lægges der vægt på, at vikingerne har tid til at tale med gæsterne, for det giver en bedre oplevelse, når gæsterne får lov at høre lidt om historien bag deres køb, hvad enten det drejer sig om et sølvsmykke eller et par håndsmedede søm til en kiste. "Det er jo ikke bare et supermarked", siger Janus og fortsætter: "Her skal vi fortælle historien om vikingerne og skabe interesse for deres håndværk og levevis".

Vikingegruppen Iarlsae (udtales "Jarl-sæ" – et gammelt navn for Jels) står for markedet og sørger for at der kan købes lidt mad og drikke rundt om på pladsen. Lørdag åbner markedet kl. 12, så er alle vikingerne klar, søndag slås dørene op kl. 10. Begge dage kan gæsterne tage til Jels Vikingespil efter markedet.

"På den måde bliver der rig lejlighed til virkelig at få en saltvandsindsprøjtning til den indre viking", siger Janus afslutningsvis.

I ugerne efter markedet, medens der spilles Jels Vikingespil om aftenen, er der arbejdende værksteder i Vikingebyen. Formanden fortæller, at det er en ny satsning, hvor de håber mange har lyst til at komme og se vikingerne producere deres varer, og måske selv give sig i kast med at snitte en smørekniv, støbe et smykke eller sy en læderpung. Indtil den 14. juli bliver en del af vikingerne i Vikingebyen og viser hvad de kan. Fra den 16. juli laver vikingegruppen selv nogle værksteder med forskelligt håndværk og husflid. Alle dage med vikingespil er vikingebyen åben fra kl. 12 - 18.Kilde: Vikingegruppen Iarlsae


Kommende aktiviteter

01/06: Jels Genbrug
05/06: Jels Genbrug
06/06: Fisketur til S...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

18/02: Prins Henriks...
27/12: Hærværk/ Foræl...
06/11: Iværksætternet...

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Se de ledige boliger her
     Dagens ret
Køkken/restaurant åbner 5. juni - 0,- kr.
Seneste lopper

16/05: Damecykel sælges
16/05: Have møbler sæ...
29/04: Dækstativ på h...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

14/05: Søger lejlighed
11/05: Tennis og Coro...
07/05: privat børnepa...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2020 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]