» Nyheder » Jels-vikingerne gjorde det igen
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 14
Luft: 32,8°
Vand: 21,1°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

22. juli 2019, kl. 08:59

Jels-vikingerne gjorde det igen

Sent søndag aften modtog de gæve Jels-vikinger de sidste stående ovationer fra publikum i 2019-sæsonen. En sæson der, trods det meget omskiftelige sommervejr, har været forrygende med hele 21.738 tilskuere på det smukke amfiteater ved Jels Nedersø.

Efter sidste års rekordsommer, både vejr- og publikumsmæssigt, så var det med en vis ærefrygt at vikingerne fra Jels gik ind til 2019-sæsonen, hvor man ikke alene skulle følge op på sidste sæsons publikumsrekord, men man skulle også se om man kunne lave et hattrick med over 20.000 publikummer tre år i træk. Samtidig skulle der også arbejdes sammen med fire nye professionelle, som ikke havde lavet vikingespil i Jels før.

"Vi tog en chance med udskiftning på så mange centrale pladser, men vi må sige at vi har fået fuld valuta for pengene. Vores nye instruktør, Louise Schouw, har fået det bedste frem i alle skuespillere og de to nye scenografer har i samarbejde med vores systue kreeret de flotteste kostumer og med scene- og rekvisitholdet skabt smukke rekvisitter og fantastiske kulisser med bl.a. to drejescener", forklarer Bruno Schmidt Bennedsen, formand for Jels Vikingespil, inden han kaster endnu et blik på den smukke friluftsscene.

"Vi havde også satset en hel del på lys-delen i år og vores nye lysdesigner Clement Irbil havde, sammen med vores dygtige lyshold, fået sammensat en utroligt flot lysopsætning, som bare var prikken over i’et, og som har fået utrolig meget ros fra både anmeldere og publikum".

Frygten blev dog gjort til skamme, da vikingerne, på trods af det noget ustadige sommervejr, nåede op på hele 21.738 tilskuere, hvormed Ringguldet blev det 3. mest sete vikingespil gennem tiden. Fredag den 19. juli nåede vikingerne endnu en milepæl, da gæst nummer 700.000 indløste billet til forestillingen. Jubilæumsgæsten, Kirsten Christensen fra Øsby ved Haderslev, blev overrasket med et hil og heja, blomster og en gavekurv med bl.a. billetter til næste års forestilling.

Nu er vikingerne gået i gang med det store oprydningsarbejde. Scenen skal tømmes, rekvisitter og kostumer skal tilbage på det store lager og bestyrelsen skal have gjort endelig status over året der er gået. Men allerede inden 2019-sæsonen er afsluttet, er man for længst gået i gang med forberedelserne til næste års forestilling, som bærer titlen "Krakes Kæmper", og som igen har Louise Schouw i instruktørstolen.

Gæsterne kan således også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på den smukke friluftsscene i Jels, når vikingerne fra fredag den 3. juli 2020 åbner dørene til forestillingen "Krakes Kæmper". Billetsalget starter søndag den 1. december 2019.

Foto: Jels Vikingespil
Foto: Jels Vikingespil

Kilde: Jels Vikingespil


Kommende aktiviteter

12/08: Orienteringsmø...
19/08: Spis Sammen
16/09: Virksomhedsbesøg

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

23/06: Siv og uønsket...
23/06: Haraldsholmvej...
18/02: Prins Henriks...

» Flere debatter
Besøg Pro-Plan Interaktivs website her
Gratis golf for unge - læs mere her
Seneste lopper

03/07: Tørretumbler t...
15/06: Pigetøj str. X...
15/06: Pigetøj str. X...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

04/08: efterlysning
21/07: Efterlysning
16/07: Motionscykel.

» Flere opslag
Copyright © 2002-2020 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]