» Nyheder » Fire foredrag på to dage
Del side:
Få nyhederne på mail
Mandag kl. 20
Luft: 3,0°
Vand: 3,8°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

10. november 2017, kl. 10:52

Fire foredrag på to dage

Orion Planetariums Venner har lavet aftale med Helle og Henrik Stub, der kommer til Jels med foredragene "Fra Gagarin til stjerneflyvning" - en foredragsrække, der hylder 60 års rumfart. Foredragene foregår i Foreningshuset i Jels.

De første to foredrag finder sted lørdag den 2. december. Foredragene begynder kl. 10.00 og slutter kl. 14.00 i løbet af dagen vil der være indlagte pauser, hvor støtteforeningen sælger gløgg, æbleskiver og boller med pålæg til rimelige priser.

De første to foredrag handler om at det i år er det 60 år siden, verdens første satellit blev opsendt. Det skete, da Sovjetunionen den 4. oktober 1957 sendte Sputnik 1 ud i rummet, og dermed indledte rumalderen. Det førte i årene derefter til et kapløb mellem USA og Sovjetunionen, som i 1969 endte med landingen af det første menneske på Månen. USA havde vundet rumkapløbet, og den videre rumfart kunne nu udvikle sig i et mere naturligt tempo. Den næste årrække gik med bygning af de første rumstationer, hvor mennesker lærte at leve og bo i længere perioder i rummet. Men lige så vigtigt er det, at rumfarten har ændret samfundet så meget, at man nu er helt afhængige af de mange satellitter, der kredser om Jorden.

Anden del af foredragsrækken foregår lørdag den 27. januar - også fra kl. 10.00 til kl. 14.00 i Foreningshuset i Jels. Foredragene fortsætter hvor de første to foredrag slap og handler om at som årene gik bredte rumfarten sig til mange nationer verden over. Der er nu flere betydelige rummagter. Rumfarten er blevet kommerciel, og der handles med både satellitter og opsendelser. Og med rumsonder har man været vidt omkring i solsystemet og udforsket både planeter, måner, asteroider og kometer. Det har meget naturligt ført til spørgsmålet, om det også er muligt at flyve til stjernerne. Men rumfarten står overfor store udfordringer - ikke mindst for den bemandede rumflyvning, der må finde sin plads i den moderne rumfart. Efter at rumsonderne har lært os om de mange fremmede verdener, er det blevet klart, at det være meget vanskeligt for mennesket at kolonisere solsystemet.

Der er fri entre til begge foredrag.

Vær opmærksom på, at der ikke er mange p-pladser lige ved Foreningshuset - brug i stedet p-pladsen på den anden side af Søbadet.Kilde: Orion Planetariums Venner


Kommende aktiviteter

25/03: Kursusafslutning
14/04: Generalforsaml...
30/06: Krakes Kæmper...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

27/01: Gå omkring s...
08/01: orienteringsm...
02/01: aflysning af s...

» Flere debatter
Se de ledige boliger her
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

17/01: Elevationsseng
09/12: 6 stk højrygg...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

18/01: Lejlighed i Je...
19/12: Udlejer skøn...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2021 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]