» Nyheder » Jels Nedersø er rammen om DM i Åbent Vand
Del side:
Få nyhederne på mail
Torsdag kl. 06
Luft: 3,3°
Vand: 3,1°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

15. august 2018, kl. 11:28

Jels Nedersø er rammen om DM i Åbent Vand

På søndag, den 19. august, fra klokken 10.30 holder Dansk Svømmeunion danmarksmesterskaber i Vejen Kommune, nærmere bestemt ved Jels Søbad. Alle er velkomne til at se på - og også til at bade i søbadet.

Der skal dystes om danmarksmesterskabet på forskellige distancer søndag den 19. august i Jels Nedersø. Udgangspunktet er Jels Søbad, hvorfra der er lavet en svømmerute på 2,5 kilometer. Juniorerne, som er fra 1999 og yngre, skal svømme 7,5 kilometer, mens seniorer, som er fra 1998 og ældre, skal svømme maratondistancen på 10 kilometer. Der er også en mere overkommelig distance på 2,5 kilometer for masters over 25 år. Endelig er der en holdkap, der består af fire runder af cirka 1 kilometer, så det er en rigtig sprint-distance med fuld fart på allerede ved første svømmer.

"Det fede ved at svømme i åbent vand er, at det er lidt mere lovløst og uden så mange regler. Hvis du er dårlig til at navigere, finder du ud af det, når du rammer siv. Så det er mere teknisk krævende frem for at svømme i et bassin. Og så er der også noget "uhygge" over det, der er fisk, du kan ikke se bunden og hvor du skal vende; det gør det vildt og spændende. Og så giver det også naturoplevelser; jeg vil hellere selv svømme i åbent vand end bassin", fortæller Flemming Sørensen fra Dansk Svømmeunion. Han har selv svømmet konkurrencer, men ifølge ham selv er formen ikke så god som for 15 år siden, så i dag svømmer han kun for fornøjelsens skyld.

Både det hurtige tempo og det lange seje træk
"Vi vil gerne have, at folk kommer og kigger på - der er en hyggelig atmosfære, hvor svømmerne hjælper hinanden og har det sjovt, men når de er i vandet, så konkurrerer de. Som tilskuer har man også mulighed for at snakke med svømmerne. Jeg glæder mig især til holdmesterskaberne, hvor to kvinder og to mænd skal svømme sammen på et hold. Tit er det lidt en udfordring at finde svømmer nummer fire, men de får en fra klubben overtalt, der så får sig en oplevelse. De skal svømme cirka en kilometer hver, så der kan de holde et godt tempo, hvor maratondistancen på 10 kilometer foregår i et noget mere stille og roligt tempo", siger Flemming Sørensen.

Svømmerne er udstyret med gps, så man via gps-tracking kan se på en computer eller mobil, hvor hver enkelt svømmer befinder sig i søen. Det gør det lidt sjovere at følge med i den lange distance på 10 kilometer, som tager et par timer. Det er elitesvømmere, der træner adskillige gange om ugen, der tager udfordringen på de 10 kilometer op, for det er udmattende.

Kajakker og våddragter
Trygfonden stiller med livreddere, og Jels Roklub har kajakker på søen som en ekstra sikkerhed. Hvis en svømmer skulle komme i problemer, kan han eller hun holde ved kajakken til livredderen når frem. Ifølge Flemming Sørensen følger svømmerne ivrigt med her på jels.dk, som viser vandets temperatur. Reglerne siger nemlig, at hvis vandet er over 20 grader varmt, skal man svømme uden våddragt; er vandet under 18 grader skal man svømme med våddragt. Er vandet mellem 18 og 20 grader, er våddragten valgfri. Vandtemperaturen ligger og svinger mellem 18 og godt 20 grader, så det er uvist, om det er våddragt eller badetøj svømmerne skal trække i.

Må godt bade i Jels Søbad samtidig
Skulle man have lyst til at bade i Jels Søbad søndag den 19. august, er man velkommen til at gøre det, så længe man ikke svømmer på banen, som er markeret med orange bøjer.

Varmen hen over sommeren har givet udfordringer på grund af blågrønalger, og Jels Søerne har da også været ramt. Heldigvis frarådes badning i Jels Sø ikke længere; så længe vandet er klart, kan man roligt bade. Det frarådes at bade, hvor vandet er uklart og/eller med synlige bræmmer af alger.

Tidsplan for 19. august ved Jels Søbad
Start junior: 10.30
Start senior: 10.30
Start masters-mænd kl. 14.00
Start masters-damer 14.05
Start hold 15.00

Danmarksmesterskabet i Åbent Vand ligger ved Jels Søbad den 19. august. Foto: Jesper Westley.
Danmarksmesterskabet i Åbent Vand ligger ved Jels Søbad den 19. august. Foto: Jesper Westley.

Kilde: Vejen Kommune


Kommende aktiviteter

25/03: Kursusafslutning
14/04: Generalforsaml...
30/06: Krakes Kæmper...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

27/01: Gå omkring s...
08/01: orienteringsm...
02/01: aflysning af s...

» Flere debatter
Gratis golf for unge - læs mere her
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

17/01: Elevationsseng
09/12: 6 stk højrygg...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

18/01: Lejlighed i Je...
19/12: Udlejer skøn...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2021 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]