» Nyheder » Boligselskab dropper at bygge på hotelgrunden
Del side:
Få nyhederne på mail
Søndag kl. 10
Luft: 8,9°
Vand: 10,6°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

23. september 2021, kl. 10:16

Boligselskab dropper at bygge på hotelgrunden

I går aftes havde Vejen Kommune inviteret til borgermøde om udviklingen i Jels på Jels Motel & Sportscenter. Omkring 400 borgere var mødt op for at høre om kommunens planer og evt. stille spørgsmål til de kommunale embedsmænd samt borgmester Egon Fræhr (V) som også var til stede.

Aftenens helt store emne var naturligvis udviklingen af Jels' bymidte. Vejen Kommune købte i efteråret 2020 det gamle og faldefærdige hotel og har her i foråret fået det revet ned.

Da meldingen om købet af hotellet kom frem blev borgerne i Jels lovet at de ville få medindflydelse på hvordan og hvorledes området kunne og skulle bruges. Samtidig kunne man i andre medier læse at et boligselskab allerede skulle være med langt inde i kommunens planer for området. Ikke noget der just rimede på den lovede borgerinddragelse.

Jels Lokalråd har løbende være i dialog med Vejen Kommune og er kommet med idéer og holdninger til hvordan borgerne i Jels mener at bymidten bør og skal udvikle sig, men lokalrådet har ikke følt sig hørt og mener at de blot er blevet kørt ud på et sidespor.

I går aftes kunne Egon Fræhr så fortælle at Vejen Kommune netop havde fået en melding fra boligselskabet om at de ikke længere ønsker at bygge boliger på den gamle hotelgrund på Torvet. Borgmesteren kunne ikke på mødet i går fortælle om selvsamme boligselskab, så heller ikke ønsker at bygge boliger på Ravnbjerg, som ellers var en del af samme købsaftale mellem Vejen Kommune og boligselskabet. Det skal nogle jurister i første omgang kigge på, fortalte borgmesteren.

Borgmester Egon Fræhr lovede forsamlingen at der nu ikke vil blive forhandlet med flere boligselskaber omkring hotelgrunden førend lokalplanen ligger 100% fast.

På borgermødet blev der også fortalt omkring det kommende VM i kano og kajak i 2023, de aktuelle planer for etablering af overnatningsmuligheder ved Royal Oak, det nye liv der kommer i planetariebygningen samt det område, hvor Vejen Kommune agter at etablere kommunale byggegrunde i fremtiden.

"Vi vil fra lokalrådets side gerne takke for den store opbakning til borgermødet og vi vil nu straks gå i gang med at få nedsat en lokal arbejdsgruppe til at arbejde med midtbysprojektet", fortalte Niels Bendix, formand for Jels Lokalråd efter borgermødet.

Hvis man ønsker at deltage i arbejdsgruppen, så skal man blot kontakte Jels Lokalråd - se kontaktoplysninger på jels-lokalraad.dk.
Kommende aktiviteter

25/10: Pensionist Banko
26/10: Strikkecafe
26/10: GENFORENINGSFE...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

08/10: Kø pga. køer?
26/09: Jels torv - pl...
16/08: SUPPLERINGSVALG

» Flere debatter
Besøg Pro-Plan Interaktivs website her
Besøg Jels Bilhus
Seneste lopper

16/10: Puslespil
15/09: Hvid pigecykel...
15/09: Loppemarked 18...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

16/10: Motionscykel
09/10: Søger spejder...
29/09: Pige spejderun...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2021 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]