» Nyheder » Boligselskab dropper at bygge på hotelgrunden
Del side:
Få nyhederne på mail
Torsdag kl. 09
Luft: 7,6°
Vand: 7,0°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

23. september 2021, kl. 10:16

Boligselskab dropper at bygge på hotelgrunden

I går aftes havde Vejen Kommune inviteret til borgermøde om udviklingen i Jels på Jels Motel & Sportscenter. Omkring 400 borgere var mødt op for at høre om kommunens planer og evt. stille spørgsmål til de kommunale embedsmænd samt borgmester Egon Fræhr (V) som også var til stede.

Aftenens helt store emne var naturligvis udviklingen af Jels' bymidte. Vejen Kommune købte i efteråret 2020 det gamle og faldefærdige hotel og har her i foråret fået det revet ned.

Da meldingen om købet af hotellet kom frem blev borgerne i Jels lovet at de ville få medindflydelse på hvordan og hvorledes området kunne og skulle bruges. Samtidig kunne man i andre medier læse at et boligselskab allerede skulle være med langt inde i kommunens planer for området. Ikke noget der just rimede på den lovede borgerinddragelse.

Jels Lokalråd har løbende være i dialog med Vejen Kommune og er kommet med idéer og holdninger til hvordan borgerne i Jels mener at bymidten bør og skal udvikle sig, men lokalrådet har ikke følt sig hørt og mener at de blot er blevet kørt ud på et sidespor.

I går aftes kunne Egon Fræhr så fortælle at Vejen Kommune netop havde fået en melding fra boligselskabet om at de ikke længere ønsker at bygge boliger på den gamle hotelgrund på Torvet. Borgmesteren kunne ikke på mødet i går fortælle om selvsamme boligselskab, så heller ikke ønsker at bygge boliger på Ravnbjerg, som ellers var en del af samme købsaftale mellem Vejen Kommune og boligselskabet. Det skal nogle jurister i første omgang kigge på, fortalte borgmesteren.

Borgmester Egon Fræhr lovede forsamlingen at der nu ikke vil blive forhandlet med flere boligselskaber omkring hotelgrunden førend lokalplanen ligger 100% fast.

På borgermødet blev der også fortalt omkring det kommende VM i kano og kajak i 2023, de aktuelle planer for etablering af overnatningsmuligheder ved Royal Oak, det nye liv der kommer i planetariebygningen samt det område, hvor Vejen Kommune agter at etablere kommunale byggegrunde i fremtiden.

"Vi vil fra lokalrådets side gerne takke for den store opbakning til borgermødet og vi vil nu straks gå i gang med at få nedsat en lokal arbejdsgruppe til at arbejde med midtbysprojektet", fortalte Niels Bendix, formand for Jels Lokalråd efter borgermødet.

Hvis man ønsker at deltage i arbejdsgruppen, så skal man blot kontakte Jels Lokalråd - se kontaktoplysninger på jels-lokalraad.dk.




Kommende aktiviteter

26/04: Jels Genbrug
27/04: Tennissportens...
29/04: Sjov Motion SÃ...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

24/04: Billetter til...
04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]