» Nyheder » SLF markerer fornemt overskud med gratis adgang til folkemødet
Del side:
Få nyhederne på mail
Lørdag kl. 12
Luft: 13,1°
Vand: 15,7°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

2. maj 2022, kl. 15:25

SLF markerer fornemt overskud med gratis adgang til folkemødet

Sønderjysk Landboforenings folkemøde torsdag den 12. maj skal ikke blot være netværk og faglig dialog for landmanden. Arrangementet skal også være med til at binde land og by bedre sammen. Et af debatemnerne er aktualiseret på baggrund regeringens nye udspil til grøn omstilling.

Med baggrund i det stærke økonomiske resultat, som Sønderjysk Landboforening nåede i 2021 med et overskud på 3,1 millioner kroner, bliver der gratis adgang til SLFs Folkemøde i Jels torsdag den 12. maj.

"Det er første gang, at en landboforening tager initiativ til et folkemøde, og SLF kan se tilbage på et 2021 med et godt økonomisk resultat. Vi vil derfor åbne dørene og give gratis adgang til vore medlemmer - men også alle andre. Vi vil med det folkelige arrangement være med til at binde by og land bedre sammen", konstaterer bestyrelsesformanden Christian Lund.

Han føjer til: "Med debatcaféer og en udstilling som nogle af programpunkterne giver det os en enestående mulighed for både at give landmændene netværk og for faglig dialog. Men folkemødet giver også interesserede, der ikke umiddelbart beskæftiger sig med landbruget, en god lejlighed til at høre om og se nærmere på, hvad der sker i erhvervet - netop i en tid med store forandringer i form af eksempelvis den grønne omstilling, som landmændene er klar til at bidrage til".

Debatemne aktualiseret
Planlægningen af folkemødet har været i gang længe, og store og dramatiske begivenheder foregår rundt i verden - ikke mindst med Ruslands invasion i Ukraine. Krigen har - udover skæbnerne i Ukraine - også sendt dønninger ind over energi- og råvarepriser.

"Konsekvenserne rammer også landbruget, og efter at regeringen præsenterede oplægget »Danmark kan mere 2«, har vi valgt at justere på et af emnerne ved vores debatcaféer. Når statsministeren klart har sagt, at vi skal af med Putins gas hurtigst muligt, så vil det betyde flere solceller på markerne, vindmøller i baghaven og mere transport med biomasse til biogasanlæg. Det har fået os til at bede nogle nøglepersoner om at give deres bud på, hvordan vi rykker hurtigere. Samtidig har vi nogle sønderjyske borgmestre med for at høre, hvordan regeringens udspil med den grønne skattereform påvirker sagsbehandling og planlægningsproces herude lokalt og regionalt", siger Christian Lund.

Den grønne omstilling og det gode naboskab er overskriften på debatcaféen. Den anden debatcafé handler om; Fremtidens landbrug - hvad skal vi leve af? Her sættes der fokus på, at klima-, natur- og miljøinteresser ønsker mere plads, mens byer og veje også tager for sig af pladsen. Samtidig kredses der omkring mere plantebaseret mad, mere økologi og en husdyrproduktion, som er under pres.

Selv om der er gratis adgang til pladsen, er der tilmelding til folkemødet. Der er også mulighed for at bestille en madkurv. Læs mere på slf.dk/fm22.

Dronefoto: Pro-Plan Interaktiv A/S
Dronefoto: Pro-Plan Interaktiv A/S

Kilde: SLF


Kommende aktiviteter

22/05: Sådan plejer...
23/05: Spis Sammen
23/05: Spis Sammen

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

05/03: Rundkørsel
15/02: Piratwhist
08/10: Kø pga. køer?

» Flere debatter
Besøg Pro-Plan Interaktivs website her
Se de ledige boliger her
Seneste lopper

17/05: 3 hjulet scooter
18/04: Symaskine søges
17/04: Kildemoes dame...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

17/04: Opbevaring af...
11/04: Lejligheder ti...
03/04: Hus sælges/ u...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2022 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]