» Nyheder » Nyt fra Jels Varme
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 01
Luft: 7,5°
Vand: 3,6°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

9. september 2022, kl. 13:45

Nyt fra Jels Varme

Efter den stiftende generalforsamling i Jels Varme holdt den nyvalgte bestyrelse første møde i mandags. Udover det sædvanlige på sådan et første møde fik bestyrelsen den første tilbagemelding fra rådgiveren NIRAS.

NIRAS fremlagde deres beregninger over hvor mange kilometer rør, der skal graves ned, hvor stort et varmebehov de 490 interesserede husstande har, og hvordan økonomien kan strikkes sammen på utallige måder afhængig af lokale valg, forudsætninger og ønsker. Rørnettet fra værket til kantstenene rundt i byen koster i omegnen af 46 millioner kr. Varmeværket med 3-4 forskellige teknologier koster mellem 25 og 35 millioner kr. En samlet anlægsomkostning, der for hver husstand svarer til en ekstra "lille bil".

Enkelte borgere fra Skodborg har spurgt om der kunne laves et samarbejde om fjernvarme mellem Jels og Skodborg. NIRAS fortæller at en rørledning til Skodborg (via Mikkelborg) koster 30 millioner kr. - og det vil kræve et større og dermed dyrere varmeværk i Jels. Dertil skal der så etableres et rørnet i Skodborg - det bliver måske i omegnen af 35 millioner kr. Der har i ugens løb været møde i Skodborg, hvor de vil overveje mulighederne for at samarbejde.

Hos den enkelte husstand skal der etableres en stikledning fra varmerøret ind til huset, og der skal opsættes en varmeflade. Prisen for det arbejde kommer formentlig til at ligge mellem 55.000 og 70.000 kr. Prisen afhænger blandt andet af hvor lang stikledningen skal være for at nå helt ind. Dertil kan komme udgifter inde i boligen, hvis der eksempelvis skal hugges gulv op.

Lige nu forventer bestyrelsen, at det bliver udgifterne til etablering af stikledning, varmeflade og eventuelle forandring i eget hus, der skal betales af forbrugeren. Bestyrelsen forventer at kunne tilbyde at der ikke bliver yderligere tilslutningsgebyr i den tidlige etableringsfase.

I den kommende tid skal der samles yderligere interesserede - jo flere der er med på fjernvarme, jo billigere bliver det i sidste ende for alle.

Bestyrelsen skal derudover udarbejde grundlagene for at de kan begynde at indgå bindende aftaler - forhåbentlig allerede i løbet af efteråret.

Bestyrelsen håber derudover forholdsvist hurtigt at kunne gå i luften med en hjemmeside, hvor vi samler alt relevant information om arbejdet med fjernvarme i Jels.

Bestyrelsen har konstitueret sig således:

  • Formand: Janus Harloff Lynggaard
  • Næstformand: Michael Laugesen
  • Kasserer: Charlotte Kjlede
  • Sekretær: Lars Petersen
  • Bestyrelsesmedlem: Jakob Kaadt
  • Bestyrelsesmedlem: Kasper Sellebjerg
  • Bestyrelsesmedlem: Peter Lysgaard
  • Bestyrelsesmedlem: Stefan Hansen




Kilde: Jels Varme


Kommende aktiviteter

22/04: BANKO
23/04: Sjov Motion Vo...
26/04: Jels Genbrug

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane
26/02: Pallerammer sÃ...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...
21/01: Barnepige

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]