» Nyheder » Flot hæder til Ole Schmidt
Del side:
Få nyhederne på mail
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

31. oktober 2022, kl. 21:44

Flot hæder til Ole Schmidt

I den forgangne weekend har Ole Schmidt fra Jels IF's fodboldafdeling modtaget DBU's sølvnål for hele 47 års god og tro tjeneste i den lokale fodboldafdeling.

Ole stoppede i fodboldafdelingen ved generalforsamlingen tilbage i 2018, efter at han blev ramt af stress i de sidste år af hans arbejdsliv som folkeskolelærer. I forbindelse med hans 70-års fødselsdag her i efteråret 2022 er han blevet indstillet til at modtage DBU's sølvnål.

Ole håbede på at når han sluttede med sit arbejde som lærer, så ville han kunne vende tilbage til en eller anden form for frivilligt arbejde i fodboldafdelingen igen. Desværre har stressen ikke sluppet ham igen, så derfor har han måttet acceptere, ikke at kunne påtage sig det ansvar igen, men interessen er der stadig. Ole er jævnligt at finde når der er fodboldkampe på banerne omkring Thorhallen.

Ole kom ind i Jels IF's bestyrelse i 1971, da var han 19 år. De var to venner der kom ind, og de skulle som det første finde en træner til pigeholdet. Det lykkedes ikke, pigefodbold var ikke rigtig kommet frem endnu. Men de to venner blev enige med hinanden om, at så gjorde de da bare selv. Så på det tidspunkt spillede Ole selv fodbold på førsteholdet i Jels, sad i bestyrelsen og var træner.

Jels IF lavede en ny struktur, hvor hver afdeling, volleyball, gymnastik, fodbold, håndbold mv. fik deres egen bestyrelse med eget budget - Ole var en af idemændene til det og Ole blev formand for fodboldbestyrelsen.

Ole var med til at starte mange ting op i fodboldafdelingen, som holdt mange år frem. Han lavede indendørs julestævne, både for firmahold og familiehold mv., det blev en stor succes.

Han startede Pondus Cup, som senere blev til Frøs Cup. Der var omkring 120 hold med både piger, drenge og damehold, seniorherre og oldboyshold. Det var et kæmpe arbejde at lave dette stævne, der var nok kun 20% af holdene der tilmeldte sig selv, resten ringede Ole egenhændigt ind, det var et arbejde der strakte sig over flere måneder. Desværre var der ingen der havde lyst til at overtage dette arbejde med at lave en fodboldcup, så det stoppede med Oles stop i afdelingen.

Ole var fodboldtræner samtidig med at han var formand i bestyrelsen. Han var med i afviklingen af sommerfesten i Jels (hvilket hele familien var). Det afholdt ham dog ikke fra også at være med i JBU, da de startede fodboldpatruljen op - et nyt klubarbejde hvor Ole var JBU's repræsentant.

Ole har altid været god til at snakke med folk og få dem engageret i fodboldafdelingen eller bare idrætsforeningen på en eller anden måde. At lige netop vedkommende som Ole snakkede med kunne gøre en forskel. Han havde en filosofi om at der skulle være mange flere hænder i gang, end dem der lige var trænere eller bestyrelsesmedlemmer - for der er mange ansvarsopgaver som kan uddelegeres, og det var han god til.Kilde: Jels IF


Kommende aktiviteter

30/11: Brandværns-ba...
30/11: Generalforsaml...
02/12: Adventsmarked...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

15/11: vi mangler kiwi
16/09: Temperaturmål...
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Se de ledige boliger her
Seneste lopper


» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

21/11: Kortspil Whist
21/11: Blød enebær...
05/11: KENDER JEG

» Flere opslag
Copyright © 2002-2023 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]