» Nyheder » Royal Oak fejrer jubilæum med Challenge Tour
Del side:
Få nyhederne på mail
Onsdag kl. 16
Luft: 15,3°
Vand: 17,0°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

2. maj 2017, kl. 08:33

Royal Oak fejrer jubilæum med Challenge Tour

156 golfspillere slår ud til turnering om en præmiesum på 1,35 millioner kroner. Og det skal være en folkefest for hele byen.

Den 9. maj 1992 slog daværende statsminister Poul Schlüter første slag på golfbanen Royal Oak i Jels som officiel indvielse. 25 års jubilæet bliver markeret med maner. Årets Made in Denmark Challenge Tour spilles nemlig på banen ved Jels Nedersø. Banen blev etableret af Andreas Schou, Vamdrup, og ejes i dag af hans søn Jørgen Schou (Jørgen Schou Holding), Lars Larsen (Jysk) og Bjert Invest.

Challenge Tour er "lillebror" til Made in Denmark European Tour, der spilles på Lars Larsens Himmerland Golf & Spa Resort til august. Challenge er niveauet lige under.

Challenge Tour spilles fra den 22. til den 25. juni, men der er aktiviteter allerede fra den 19. juni med bl.a. Pro-Am turnering. Der bliver gratis adgang alle dage, og der er lagt op til, at arrangementet skal være en folkefest for hele byen.

Der planlægges en masse aktiviteter for børn, så det kan blive et rigtigt familiearrangement. Der bliver forskellige konkurrencer, hoppeborg, skattejagt og meget andet. Der stilles øl- og pølsevogne op, ligesom der naturligvis er mulighed for at besøge Royal Oaks restaurant, der har Thomas Marxen som ny restauratør. Sankthansaften holdes også på banen - med Lars Larsen som båltaler.

156 spillere
Men det er selvfølgelig stadig turneringen, der er det vigtigste. Golfmanager Martin Heiden Nielsen fortæller, at der bliver lejlighed til at se golf i verdensklasse med både danske og udenlandske spillere. Nogle European Tour-spillere kan godt finde på at starte en Challenge Tour, hvis det passer ind i deres program.

Der plads til 156 spillere, hvoraf cirka halvdelen ventes at klare cuttet og dermed få lov at spille på finaledagen. De dyster om en samlet præmiesum på 1.350.000 kroner.

Der bliver gode muligheder for at følge spillet. Der opstilles således en tribune ved hul 10, hvor man kan sidde og nyde spillet. Og tro nu ikke, at golfspillere er kede af opmærksomhed.

"De skal selvfølgelig have ro, lige når de slår til bolden, men derudover sætter de pris på opbakning i form af udbrud, tilråb og klapsalver - jo mere, jo bedre", fortæller Thomas Marxen.

Helikopterplads
Greenkeeper Mitch Davis er allerede i fuld gang med forberedelserne. Der skal fældes træer, så publikum får bedre udsyn til banen. Der skal etableres en helikopter-landingsplads. Der skal også laves afspærringer, så publikum ikke kommer til at gå i vejen for spillerne.

En Challenge Tour kræver et stort antal medhjælpere, så Mitch Davis er ude for at låne folk fra andre golfbaner, få fat i tidligere ansatte osv.

Både Vejen Kommune og Kolding Kommune bakker op om det store arrangement.

Fakta
Challenge Tour spilles for tredje år i træk som en del af Made In Denmark-konceptet. I fjor lagde Aalborg Golfklub bane til, mens det i 2015 foregik på Royal-banen i Ørestaden.

Made in Denmark Challenge presented by Ejner Hessel er navnet på turneringen.

Det er den næststørste golfbegivenhed i Danmark i år - den største er Made in Denmark European Tour i Himmerland.

Tre travle folk på Royal Oaks smukke bane - fra venstre greenkeeper Mitch Davis, restauratør Thomas Marxen og golfmanager Martin Heiden Nielsen.
Tre travle folk på Royal Oaks smukke bane - fra venstre greenkeeper Mitch Davis, restauratør Thomas Marxen og golfmanager Martin Heiden Nielsen.

Kilde: Royal Oak


Kommende aktiviteter

19/08: Spis Sammen
16/09: Virksomhedsbesøg
24/09: Spis Sammen

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

23/06: Siv og uønsket...
23/06: Haraldsholmvej...
18/02: Prins Henriks...

» Flere debatter
Besøg Pro-Plan Interaktivs website her
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

03/07: Tørretumbler t...
15/06: Pigetøj str. X...
15/06: Pigetøj str. X...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

23/06: Gå mararathon/...
14/05: Søger lejlighed
11/05: Tennis og Coro...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2020 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]