» Foreningslivet » Jels Frivillige Brandværn
Del side:
Få nyhederne på mail
Mandag kl. 20
Luft: 7,3°
Vand: 3,5°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

Jels Frivillige Brandværn

Navn:
Jels Frivillige Brandværn
Adresse:
Søndergade 17B, Jels
Postnr./by:
6630 Rødding
Telefon:
28 94 60 99
E-mail:
brand@sacallesen.dk
Webside:
www.jels-frivillige-brandvaern.dk

Beredskab er et fælles ansvar
Det daglige beredskab i Jels Frivillige Brandværn er baseret på frivilligt arbejde. Brande og andre ulykker kender ikke forskel på arbejdstid og fritid, og tager ikke hensyn til produktion og driftstab. Derfor er det nødvendigt med et samarbejde mellem arbejdsgiver og den ansatte, sådan at den frivillige kan få fri fra sit arbejde for at hjælpe når ulykken sker.


For den frivillige er indsatsen ved ulykker og katastrofer og hjælpen til det omgivende samfund et udtryk for en humanitær livsholdning. De bruger deres fritid til at uddanne sig til det krævende job og til at vedligeholde deres uddannelse gennem øvelser og supplerende uddannelse, men når ulykken sker i arbejdstiden, er et samarbejde med arbejde med arbejdsgiveren nødvendigt.


Der mangler brandmænd og frivillige hjælpere
Idealisme og villighed til at gøre en indsats i fritiden er ikke nok. Der skal også kunne slukkes brande i arbejdstiden. Derfor er det vigtigt, at arbejdsgiveren ar forståelse for, at der af og til skal være mulighed for, at den ansatte forlader arbejdspladsen for at slukke en ildebrand eller hjælper ved en anden ulykke.


En arbejdsgiver har også et samfundsansvar
På arbejdsmarkedet kræves stadig mere effektivitet, og det er ofte svært for en arbejdsgiver at acceptere, at en medarbejder uden varsel forlader sit arbejde for at køre til f.eks. en ildebrand. Det er imidlertid nødvendigt og det er et fælles ansvar. For hvis ikke frivillige kan få fri til at hjælpe andre, hvem skal så hjælpe?


For arbejdspladsen kan frivillige brandmænd i øvrigt være værdifulde medarbejdere, hvis og når en ulykke rammer virksomheden.


Hvad koster det?
Det koster ikke arbejdsgiveren lønkroner, når en ansat forlader arbejdspladsen for at rykke ud til brande og andre ulykker.
Uddannelse og øvelser ligger næsten altid uden for den normale arbejdstid.


Har du nogle spørgsmål vedr. Jels Frivillige Brandværn kan de rettes til Brandkaptajn Søren Callesen på 28 94 60 99 eller brand@sacallesen.dk.Kommende aktiviteter

22/04: BANKO
23/04: Sjov Motion Vo...
26/04: Jels Genbrug

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane
26/02: Pallerammer s...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]