» Nyheder » Julen kom til Jels
Del side:
Få nyhederne på mail
Søndag kl. 17
Luft: 24,1°
Vand: 19,3°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

26. november 2007, kl. 13:39

Julen kom til JelsI den netop overståede weekend var Jels Motel & Sportscenter omdannet til et mekka for børn og voksne, der elsker den forestående højtid. Årets julemesse løb nemlig af staben, og de mange udstillere gjorde deres for at få de omkring 2.000 besøgende i den rette julestemning.

"Julemessen er gået rigtig godt, som sædvanlig, fristes jeg til at sige", udtalte Aage Steentoft fra messeudvalget og fortsatte: "Det er utrolig dejligt at både det lokale erhvervsliv og befolkningen i helhed bakker så flot op om arrangementet. Det viser at vi står sammen i Jels".

Årets Jelsing skulle findes
På årets julemesse skulle der for første gang uddeles to priser; én til Årets Jelsing og én til Årets Forskønnelsespris. Kommunalpolitiker Børge Baagø Hansen havde fået æren af at overrække priserne på vegne af Jels Lokalråd, som står bag kåringen.

"Det er en stor ære og glæde at jeg skal offentliggøre hvem der bliver Årets Jelsing og hvem der modtager Årets Forskønnelsespris", udtalte Børge Baagø Hansen, lige inden han offentliggjorde hvem der havde vundet de to priser.

Årets Jelsing, som er et skulderklap til en person, institution eller virksomhed, der har ydet en positiv indsats for Jels og dens borgere, blev ægteparret Karen og Harald Dall.

Om udnævnelsen havde dommerkomiteen bl.a. følgende kommentarer:

 • Karen er altid parat til en venskabelig snak og altid i godt humør.
 • Karen er altid i gang med at bage og kokkerere til glæde for andre og især vore ældre.
 • Harald vil holde byen ren, efterladt papir, flasker og andet affald tåler han ikke at se være med til at skæmme hans dejlige by Jels – det skal samles op.
 • Harald er et omvandrende lokalhistorisk leksikon.
 • De tænker på deres naturlige beskedne måde altid på, hvordan vi alle kan have det bedst muligt, og deres tanker falder naturligt på vore ældre og svage, som de sørger for kommer med til forskellige aktiviteter.
 • De er altid til rådighed for en hjælpende eller trøstende snak
 • Kaffe og kage skal der til. Det er betingelserne for en god eftermiddag på bl.a. Dixensminde, hvor fællesskab, en god stemning, godt humør og en naturlig latter er en god medicin.

Restaureringen gav forskønnelsespris
Efter udnævnelsen af Årets Jelsing blev Årets Forskønnelsespris uddelt. Prisen gik til ægteparret Bente og Jørgen Sellebjerg for deres ombygningen og restaureringen af Jels Møllegade 6.

I udvælgelsen af Årets Forskønnelsespris havde komiteen lagt afgørende vægt på følgende positive kvaliteter:
 • De har ombygget og restaureret deres hus fra 1906 til dets oprindelige stil.
 • De har fået et virkelig flot resultat ud af anstrengelserne og opnået et flot eksempel på, hvordan man med respekt kan værne om stedet og bygningens særlige karakter.
 • Projektet er gennemført til mindste detalje, lige fra de smukke udskæringer af bjælkeenderne, lette udhæng og nyt rødt tegltag, samt originale sprossede vinduer og fordøre.
 • De har skabt et moderne hjem med respekt for husets oprindelige bygnings- og stilmæssige kvaliteter.
 • De kan berettiget være stolte af, at de med respekt og interesse for husets oprindelige stil i dag kan vise os det flotte resultat, der gavner hele vores lokale bymiljø i Jels.


Kilde: jels.dk


Kommende aktiviteter

27/05: Pensionist Banko
27/05: Ladywalk i Jels
01/06: Fisketur til H...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

05/05: Temperaturmål...
29/12: Postnummer
05/03: Rundkørsel

» Flere debatter
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

23/05: Gør det selv
12/05: fliser
28/04: Løbecykel

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]