» Nyheder » Pilgrim på Hærvejen
Del side:
Få nyhederne på mail
Tirsdag kl. 18
Luft: 16,3°
Vand: 18,4°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her
Afstemning

Er du involveret i frivilligt arbejde i Jels?


Ja

Nej

Nej, bor ikke i Jels
» Tidligere afstemninger

29. april 2021, kl. 08:19

Pilgrim på Hærvejen

Den svenske kunstner og tekstildesigner Thérèse Borgvall præsenterer udstillingen "Pilgrim På Hærvejen" hos Design Classique i Jels. Udstillingen åbner fredag den 14. maj kl. 11.00, hvor kunstneren vil være til stede.

Udstillingen er en hyldest til naturen, og malerierne beskriver, hvordan det er at være et menneske på en opdagelsesrejse i livet og i verden.

Den engelske kunstner-kollega og anmelder, Paul Bloomer skriver således om Thérése Borgvall:
Thérése Borgvall er en maler på jagt efter sandheden. Født i Sverige studerede hun tekstil på Glasgow School of Art, hvor hun opdagede og forfinet sin følsomhed over for farve og materialer. At gå har været baggrunden for det meste af Borgvalls liv, og hun har foretaget 22 pilgrimsrejser til Santiago De Compostela i Spanien såvel som gennem Portugal, Frankrig og Danmark.

Denne handling at gå, søge og specifikt pilgrimsvandring er kernen i Borgvalls arbejde, og hvert maleri er en visuel bøn i søgning, hvis undring, forbindelse og mening i en verden, der i stigende grad har mistet sin vej. Når hun rejser gennem naturen, rejser hun også gennem sin egen sjæl i et stærkt samfund og samtale med naturen. Disse malerier er fulde af ærefrygt, observation og undring, sprængfyldt med glæde håb og optimisme, en fejring af farve, der når ud til himlen. Men som en dyb sø har disse værker en dybde og et mysterium, der afsløres ved at tilbringe tid sammen med dem og ved at kigge dybt ned i puljerne med rig glødende akvarel.

Intim i størrelse som en bærbar dagbog, disse værker indeholder en kraft, der kan fylde et rum, der giver et skud til hjertet og glæde for øjet på et tidspunkt, hvor vi har mest brug for det.

Udstillingen er kommet i stand via et samarbejde imellem Hærvejs Sekretariatet, Visit-Vejen og Design Classique. Da Hærvejen fører igennem Jels, forventes også mange vandrere igennem sommeren at besøge udstillingen. Udstillingen varer indtil 29. august 2021.Kilde: Design Classique


Kommende aktiviteter

24/06: Generalforsaml...
29/06: Generalforsaml...
30/06: Krakes Kæmper...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

27/01: Gå omkring s...
08/01: orienteringsm...
02/01: aflysning af s...

» Flere debatter
Se de ledige boliger her
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

03/06: Vinterdæk på...
18/05: By Light kobbe...
01/05: Habitrail OVO...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

15/06: 2 par nye GABB...
08/06: Nøgle fundet...
07/06: Søge lejlighed

» Flere opslag
Copyright © 2002-2021 Pro-Plan Interaktiv A/S. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt jels.dk | Copyright & rettigheder ]