» Nyheder » Lokale ildsjæle har ambitioner med området omkring torvet
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 14
Luft: 18,4°
Vand: 13,2°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

12. september 2021, kl. 11:14

Lokale ildsjæle har ambitioner med området omkring torvet

Da de to lokale ildsjæle, Jens-Erik Zerrahn og Henrik Nielsen i slutningen af juli kom i snak omkring planerne for torvet i Jels, så fandt de hurtigt ud af at de ville frem med deres forslag til hvordan arealerne hvor Jels Hotel tidligere stod, kunne bruges.

Deres forslag, som de kalder "Jels Gadekær Anno 2021", indeholde både plads til boliger, som en boligforening f.eks. kunne opføre, og et gadekær/vandområde, hvor man sagtens kunne tænke noget klimasikring fra de omkringliggende gader ind i.

"Vi er ikke helt imponeret over de planer vi indtil videre har set fra kommunen/boligselskabet, og i stedet for bare at sætte os ned og sige at det ikke duer, så tænkte vi at vi måtte prøve at visualiserer hvad vi havde i tankerne", fortæller Jens-Erik Zerrahn, mens Henrik Nielsen supplerer:

"Vi ønsker ikke at skyde mod nogen. Vi ved at det er et ømt emne. Vi ved at Jels Lokalråd har gjort et kæmpe stykke arbejde – både før og efter at hotellet blev solgt til Vejen Kommune – det arbejde vil vi på ingen måde underkende".

De to har gjort sig mange tanker og har sat barren højt, for som de siger, så gør det ikke noget at have store ambitioner med området omkring torvet.

Deres idé er et moderne byrum, som skal forbindes med åen der løber gennem byen. Det skal være et sted hvor der kan være masser af aktivitet om sommeren, men også om vinteren, hvor gadekæret skal kunne laves om til en skøjtebane, hvis ellers frostgraderne tillader det. Husene, som de har placeret bagerst på grunden, skal være i samme højde som de omkringliggende huse på torvet samt være af en god kvalitet og ikke "bare" en metervare fra hylden.

De to håber at rigtige mange borgere i Jels vil deltage i borgermødet den 22. september, hvor området omkring torvet bl.a. er på dagsordenen. De håber også at Vejen Kommune vil vise hvilke planer de konkret har med grunden – for som Jens-Erik siger, så er det på tide at få en klar melding, da mange borgere i byen allerede føler at der er truffet beslutninger for hvad der skal ske med bymidten. Derfor håber de to på et konstruktivt borgermøde, som ikke blot bliver et informationsmøde.

Illustrationer og video: Charlotte Marie Müller Rendboe
Illustrationer og video: Charlotte Marie Müller Rendboe


Kommende aktiviteter

16/06: Åbent hus i J...
18/06: Sommerkoncert
19/06: Istur

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

05/05: Temperaturmål...
29/12: Postnummer
05/03: Rundkørsel

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

13/06: 24” dren...
12/05: fliser
28/04: Løbecykel

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

03/06: KENDER JEG
19/04: Havemand

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]