» Nyheder » Båddåb og standerstrygning i roklubben
Del side:
Få nyhederne på mail
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

2. november 2021, kl. 15:03

Båddåb og standerstrygning i roklubben

I søndags, den 31. oktober, kunne Jels Roklub atter afholde båddåb. Denne gang for en dobbeltsculler, indkøbt for midler skænket af DGI og DIFs Forening, 85.500 kroner. Jan Noe, der stod for søgning af midler til båden, holdt dåbstalen.

Dobbeltsculleren er bygget i Portugal af Ave Rowing Boats og er en Prime-model. Den er importeret af guldfirer-roeren Thomas Ebert.

Selvom det er en uskik at sætte en udøbt båd på vandet, så har dobbeltsculleren allerede været med til konkurrence, såvel som til træning. I år har det flasket sig sådan - af mange årsager - at de to nydøbte både i 2021 allerede har roet medaljer hjem, inden de er blevet døbt.

Båden kan roes af roere fra 65 kg og op til 95 kg. Lige nu er den rigget som en sculler (hvor hver af de to roere har to årer hver), men den kan også rigges til en sweep (hvor hver af de to roere har én åre hver).

Eftersom Jels Roklub som hovedregel vælger navne fra den nordiske mytologi, skulle der graves dybt denne gang. Bådens navn er dog helt oplagt: Njord. Om navnet Njord kunne Jan Noe fortælle, at Njord er knyttet til havet og gud for søfart, herunder fiskeri og handel, vinde. En af roklubbens unge medlemmer, Ida Holm Haaning, døbte båden.

Lad båden være til glæde og gavn i mange år frem.

Efter båddåb var der tid til en tur på søen, hvilket 17 medlemmer benyttede sig af. Dagens aktiviteter var ikke overstået, idet roklubben strøg standeren for sæson 2021. Formand Linda Saaugaard Hansen, holdt tale blandt andet om sæsonens begivenheder, bød velkommen til de nye medlemmer, og mindede om, at der også er aktiviteter og muligheder for at mødes i de kommende måneder. Nicklas Frost Davidsen kravlede op på stigen, mens standerstrygningssangen blev sunget.

Dagen blev afsluttet med kaffe og kage i Foreningshuset.Kilde: Jels Roklub


Kommende aktiviteter

30/11: Brandværns-ba...
30/11: Generalforsaml...
02/12: Adventsmarked...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

15/11: vi mangler kiwi
16/09: Temperaturmål...
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Se de ledige boliger her
Seneste lopper


» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

21/11: Kortspil Whist
21/11: Blød enebær...
05/11: KENDER JEG

» Flere opslag
Copyright © 2002-2023 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]