» Nyheder » Fjernvarme i Jels er et vigtigt skridt nærmere
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 07
Luft: 4,2°
Vand: 6,7°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

2. juni 2022, kl. 09:16

Fjernvarme i Jels er et vigtigt skridt nærmere

På 14 dage er det lykkes arbejdsgruppen bag fjernvarmeprojektet i Jels at samle opbakning fra flere end 450 husstande. Samtidig er der samlet 50.000 kr. ind til den første undersøgelse af muligheder og den økonomiske bæredygtighed i projektet.

"For 14 dage siden holdt vi borgermøde, hvor vi løftede sløret for vores ideer. Vi kunne ikke fortælle ret meget konkret, andet end at fjernvarme har vist sig som en holdbar løsning mange steder", fortæller Janus Lynggaard fra arbejdsgruppen. Det var tydeligt at de 170 fremmødte bakkede op, og inden aftenen var omme var næsten 300 registreret som interesseret, og indsamlingen af midler til en forundersøgelse var sat i gang.

Forud for mødet havde arbejdsgruppen fået tilkendegivelser fra boligforeninger og en del erhvervsdrivende. Men for at gå videre med et fjernvarmeprojekt skal flertallet af byens husstande vise interesse for ideen. Det har arbejdsgruppen brugt de mellemliggende dage på.

"Fredag i sidste uge stod vi i Brugsen, og i weekenden har vi været rundt i et par områder for at stemme dørklokker, og vores projekt er blevet taget rigtig godt imod", fortæller Janus og fortsætter: "Det er jo ikke fordi vi så er færdige med at samle interesserede borgere, nu ved vi bare at der er grundlag for at gå videre i processen".

Pengene til forundersøgelsen er indsamlet blandt borgere, de to store boligforeninger i byen og med et sidste tilskud fra Foreningshuset i Jels er arbejdsgruppens mål om at samle 50.000 kr. nået.

"Det fordeler sig næsten ligeligt mellem private donationer og donationer fra Foreningshuset og henholdsvis Boligforeningen Kongeåen og Røding Andelsboligforening - med en lille overvægt til de private", fortæller Janus med et smil, mens han konstaterer at det er vildt at fornemme sådan en opbakning.

I den kommende tid tager arbejdsgruppen fat i et rådgivningsfirma, der kan lave de nødvendige beregninger, så grundlaget for et fjernvarmeværk i Jels kan blive ordentlig belyst. Sideløbende skal Vejen Kommune inddrages i planerne, så der kan ske en afklaring af mulig placering af værket, varmeplaner, lokalplaner og om også Jels Skole og børnehaven Spiloppen skal kobles på fjernvarme. Det er arbejdsgruppens ambition, at både forundersøgelsen og afklaringen med Vejen Kommune kan være i gang før sommerferien.

Arbejdsgruppen fortæller at det stadig er muligt helt uforpligtende at melde sig som interesseret. Mailen varme@jels.dk er fortsat åben, ligesom det også er muligt i de næste par uger at støtte projektet økonomisk på Mobilepay 67413.

Arbejdsgruppen består af: Jakob Kaadt, Michael Laugesen, Kasper Sellebjerg, Stefan Hansen, Charlotte Kjelde, Peter Lysgaard, Lars Petersen, Ole Blædel og Janus Lynggaard.

170 Jels borgere til informationsmøde i Thorhallen.
170 Jels borgere til informationsmøde i Thorhallen.


Kommende aktiviteter

26/04: Jels Genbrug
27/04: Tennissportens...
29/04: Sjov Motion SÃ...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

17/03: Temperaturmål...
15/11: vi mangler kiwi
29/12: Postnummer

» Flere debatter
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

24/04: Billetter til...
04/04: Fitnes trampol...
24/03: BRIO togbane

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

19/04: Havemand
26/02: Havemand
07/02: 1,sals lejligh...

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]