» Nyheder » Jels er omdrejningspunkt for Landbrugets Folkemøde
Del side:
Få nyhederne på mail
Fredag kl. 13
Luft: 15,8°
Vand: 13,0°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

5. september 2023, kl. 07:45

Jels er omdrejningspunkt for Landbrugets Folkemøde

Land og by er temaet, når Landbrugets Folkemøde afvikles i området ved friluftsscenen i Jels fredag den 8. september. Politiske debatter, udstilling, aktiviteter for børn og forskellige foodtrucks indgår i programmet.

Næppe er det store setup ved søbredden i Jels i forbindelse med VM i kano og kajakmaraton ryddet af vejen, før der igen kan ventes rykind i den lille sønderjyske by.

På fredag den 8. september foregår Landbrugets Folkemøde for andet år i træk i området ved friluftsscenen og Planetariet i Jels. Bag arrangementet står i år den ny-fusionerede forening, som Kolding Herreds Landbrugsforening, LandboSyd og Sønderjysk Landboforening fik godkendt tilbage i juni.

Land & By. Det er temaet for folkemødet. Det bliver et program med fokus på landbrugserhvervet, politiske debatter og indlæg samt et område med udstillere, som dels skal være med til at tiltrække landmændene - men dels også andre udenfor erhvervet. Der bliver i udstillingen og i det øvrige program også fokus på forbrugervinklen. Flere foodtrucks ruller ind på pladsen, og der er aktiviteter for børnene også.

Blandt de politiske gæster er blandt andet ministeren for Landdistrikter, Louise Schack Elholm (V). Desuden medvirker Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark, Ole Wehlast, formand for fagforbundet NNF, Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, Frank Schmidt-Hansen, borgmester i Vejen Kommune, og folketingsmedlemmerne Hans Chr. Schmidt, Anni Matthiesen og Henrik Frandsen.

Også formanden for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard, som lægger stor vægt på sammenhængskraften mellem land og by, og Arlas bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard er med på programmet.

Ovenpå en dag med faglig dialog, politiske indlæg og argumenter bliver Landbrugets Folkemøde afsluttet med et brag af et stand-up-show. Det bliver en duo med speed-snakkeren og den danske mester i jydebrok, Torben Chris, som går på scenen sammen med Karsten Green - kendt fra mange shows i tv.

Folkemødet indledes klokken 14, og der er gratis pølser og drikkevarer til de første 500 gæster.

SLF
SLF's første folkemøde ved friluftsteateret i maj 2022

Kilde: landbrugetsfolkemøde.dk


Kommende aktiviteter

16/06: Åbent hus i J...
18/06: Sommerkoncert
19/06: Istur

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

05/05: Temperaturmål...
29/12: Postnummer
05/03: Rundkørsel

» Flere debatter
Besøg Tandlægerne i Jels´ website her
Seneste lopper

13/06: 24” dren...
12/05: fliser
28/04: Løbecykel

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

03/06: KENDER JEG
19/04: Havemand

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]