» Nyheder » Jels-vikingerne byder på familieoplevelse
Del side:
12.106 tilskuere har
set vikingespillet i år

Få nyhederne på mail
Torsdag kl. 10
Luft: 16,6°
Vand: 15,8°
Læs mere om Jels IF her
Læs om Jels Lokalråds planer for Jels her

18. juni 2024, kl. 20:08

Jels-vikingerne byder på familieoplevelse

Traditionen tro vil der i den første weekend, hvor Jels Vikingespil løber af stablen også være vikingemarked i Jels Vikingeby. Kombinationen af vikingemarked og vikingespil, giver specielt mange børnefamilier mulighed for at få nogle unikke timer sammen. I år er ingen undtagelse.

Inden vi når at se os om, så er der premiere på årets forestilling, der bærer titlen "Skjoldungen". Det er fredag den 5. juli at fortællingen om Skjoldungen Gram som lever i skyggen af sin mægtige far, Kong Skjold, første gang bliver fremført på friluftsscenen ved Jels Nedersø.

I dagene efter premieren, lørdag den 6. juli og søndag den 7. juli, afholder Vikingegruppen Iarlsae traditionen tro vikingemarked i Jels Vikingeby der kun ligger 300 meter fra friluftsscenen, hvor Jels Vikingespil holder til.

"Vi oplever hvert eneste år at rigtig mange, specielt børnefamilier, river det meste af dagen ud af kalenderen og går ’all in’ på viking. Først med besøg til vikingemarkedet og derefter sætter sig til rette på tilskuerrækkerne på friluftsscenen for at overvære årets forestilling", fortæller Janus Harloff Lynggaard, formand for Jels Vikingespil.

Familierne med de lidt større børn vælger typisk lørdagen, hvor markedet lukker kl. 18.00 og forestillingen starter kl. 20.00. Den mellemliggende tid kan så bruges på enten at spise den medbragte picnickurv i den smukke natur omkring friluftsteateret eller booke en plads i Vikingernes langhus, Valhal til en vikingebuffet.

For familier med mindre børn, hvor forestillingen ellers normalt slutter for sent, er det en fordel at besøge Jels-vikingerne om søndagen hvor vikingemarkedet lukker kl. 16.00, hvilket er præcis det tidspunkt, hvor forestillingen på friluftsscenen starter. Så kan de mindre børn nemlig nå hjem og passe sengetiden.

Danmarks hyggeligste vikingemarked
De vikinger der deltager i vikingemarkedet, har i årevis kaldt markedet i Jels for Danmarks hyggeligste. Det handler nemlig om både at opleve vikingernes liv med alle sanser, men også at opleve den fantastiske natur vikingemarkedet er omgivet af, og vigtigst af alt, så handler det om at have tid.

"De deltagende vikinger er alle sammen helt vilde med at fortælle om deres håndværk og om vikingernes liv. Det har stor betydning for os, at de vikinger der kommer på markedet, har lyst til at fortælle om deres hobby. Der skal være tid til at fortælle de gode historier", fortæller Janus Harloff Lynggaard, der er formand for Vikingegruppen Iarlsae.

Fakta:
Entréen til vikingemarkedet er 30 kr. for voksne og børn under 12 år er gratis

Vikingemarkedets åbningstider er:
- Lørdag d. 6. juni 11.00 - 18.00
- Søndag d. 7. juli 11.00 - 16.00

Jels Vikingespil har premiere fredag den 5. juli og spiller hver aften kl. 20.00 frem til den 21. juli. Søndag den 7. juli er der eftermiddagsforestilling kl. 16.00 og søndag den 14. juli er der ingen forestilling, mens der lige som de sidste år er en sen aftenforestilling med start kl. 21.00 mandag den 15. juli.

Billetter til Jels Vikingespil kan købes online lige her.

Øverste billede: Jels-vikingerne er klar til byde både børn og voksne indenfor til årets forestilling Skjoldungen. Foto: Frank Cilius/Jels Vikingespil.<br><br>Nederste billede: Danmark hyggeligste vikingemarked foregår i Jels Vikingeby i den første weekend i juli. Foto: Vikingegruppen Iarlsae.
Øverste billede: Jels-vikingerne er klar til byde både børn og voksne indenfor til årets forestilling Skjoldungen. Foto: Frank Cilius/Jels Vikingespil.

Nederste billede: Danmark hyggeligste vikingemarked foregår i Jels Vikingeby i den første weekend i juli. Foto: Vikingegruppen Iarlsae.

Kilde: Jels Vikingespil


Kommende aktiviteter

18/07: Jels Vikingesp...
19/07: Jels Vikingesp...
20/07: Jels Vikingesp...

» Flere aktiviteter
Seneste debatter

05/05: Temperaturmål...
29/12: Postnummer
05/03: Rundkørsel

» Flere debatter
Besøg PN Maskiners website her
Seneste lopper

04/07: spændende kri...
04/07: æblekværn
04/07: Forkant på æ...

» Flere lopper
Jels - Nyheder, billeder og debat på Facebook
Seneste opslag

20/06: ...
03/06: KENDER JEG

» Flere opslag
Copyright © 2002-2024 Jels.dk - CVR 43 82 26 75. Alle rettigheder forbeholdes.
[ Kontakt Jels.dk | Copyright & rettigheder ]